Trade compliance oplossingen

Your Sanctions & Export Controls Toolbox

Trade Controls Compliance ondersteunt u bij het voldoen aan de export control en sanctiewetgeving. We bieden een set aan tools in de vorm van een sanctie en export control services toolbox, deze bevat alle hulpmiddelen die u nodig hebt om uw beleid te vormen. Dankzij de combinatie van verschillende producten en onze diverse services, kunnen we u een op maat gemaakte export control service bieden waarmee u kunt garanderen dat u in compliance bent en hiermee heeft u toegang tot al onze trade compliance oplossingen.

Afhankelijk van uw vraagstuk en de mate van trade compliance die u al hebt ontwikkeld, kunnen we u helpen. Trade Controls Compliance kan van nul af aan beginnen met een compliance nulmeting en u alle bouwstenen aanreiken die u nodig hebt voor een robuust beleid waarmee u klaar bent voor de toekomst. Maar ook als u al een beleid en internal compliance programma hebt, kunnen wij dit verder met u professionaliseren.

Onze trade compliance oplossingen zijn gericht op export controle, sanctie beleid en supply chain security oplossingen.

In alle gevallen is ons hoofddoel om u op pragmatische wijze te ondersteunen bij het opzetten van een in compliance programma op uw vraagstuk. Met onze export control oplossingen en diverse services kunt u in korte termijn vanuit de basis op alle relevante vlakken uw beleid ontwikkelen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een kennismakingsgesprek over onze sanctie en export control services met een toolbox aan opties voor uw bedrijfsvoering.

Export Control

Export Controle

Compliance Nulmeting

Trade Controls Compliance biedt ondersteuning aan uw onderneming op het gebied van sancties en export control beleid. Vanuit een nulmeting helpen we u om een beleid en invulling te geven aan de verschillende facetten van een goed en bij uw onderneming passend compliance programma.

Intern Compliance Programma

Met behulp van een ICP dat is gebaseerd op overheidsvereisten en verrijkt met best practices, ondersteunen we u bij het (verder) ontwikkelen van uw beleid en bijbehorende processen en procedures.

Exportcontrole toolbox

We geven uw beleid verder vorm door middel van de implementatie van tools, zoals een due diligence screening van uw partners (KYC), een export controls classificatiemethode voor uw producten en diensten (militair, dual-use, ECCN) en een op maat gemaakte risicoanalyse en beleid met bijpassende controles. Hierdoor zorgen we ervoor dat u alle facetten beheert en controles hebt waar deze toegevoegde waarde bieden, en dat deze uw bedrijfsprocessen niet blokkeren wanneer dit niet nodig is.

Export control

Met ons programma bent u compliant ten aanzien van sanctiemaatregelen en export control wetgeving vanuit de jurisdicties die voor u gelden. Dit zijn doorgaans minimaal de wetgeving vanuit Nederland, Europa, de Verenigde Naties en de Verenigde Staten.

Risicobeheer, audit en training

Een compliance beleid kan niet zonder een op maat gemaakt trainingsprogramma, risicoanalyse, audits en een CAPA verbeterprogramma gebaseerd op de uitkomsten. We stellen dit samen met u op met behulp van onze toolbox-oplossingen.

Trade Compliance

Trade Compliance

Wet- en regelgeving

Trade compliance houdt in dat u voldoet aan wet- en regelgeving op het gebied van internationale handel. Dit omvat niet alleen het sanctie en export control beleid, maar ook het voldoen aan douane reglementen en internationale handelsovereenkomsten.

Onze trade compliance oplossingen kunnen voor u het management diensten van de verschillende domeinen verzorgen.

Internationalisatie

Voor internationaal opererende organisaties is het voldoen aan alle relevante wet- en regelgeving met betrekking tot internationale handel een uitdaging en een complexe wereld die voortdurend aan verandering onderhevig is. Trade Controls Compliance volgt niet alleen de ontwikkelingen, maar zoekt ook de beste oplossing voor u.

Classificatie & Rapportage

Trade Controls Compliance helpt u bij het importeren en exporteren van goederen over de grens met behulp van classificatie (HS), douaneaangiften en rapportage.

Na analyse van uw onderneming bepalen wij waar verbeteringen mogelijk zijn door middel van gebruik van internationale handelsovereenkomsten en/of douanevergunningen.

Besparingen

Hierdoor voldoet u niet alleen aan de vereisten, maar maakt u ook optimaal gebruik van de mogelijkheden die geboden worden. Dit leidt vaak tot relevante besparingen en een concurrentievoordeel dat uw bedrijf sterker maakt en klaar maakt voor de toekomst.

Supply Chain Security

Suply Chain Securi

Complex Supply Chain

Door globalisering bewegen goederen steeds vaker over grenzen en door steeds complexere netwerken van leveranciers, distributeurs en andere tussenpersonen. Dit creëert uitdagingen voor het waarborgen van de veiligheid en integriteit van goederen gedurende de hele supply chain.

Controle en veiligheid

Met onze Supply Chain Security oplossingen bieden wij u een programma brengen welke u weer in controle brengt met uw supply chain proces. Wij implementeren maatregelen om de goederenstroom te beschermen tegen diefstal, fraude en andere soorten veiligheidsrisico’s, zoals het smokkelen van mensen, drugs of gesanctioneerde items.

Security beleid

De te nemen maatregelen kunnen fysieke, operationele en digitale beveiligingsmaatregelen omvatten.

Uw Supply Chain Security beleid is essentieel om uw goederen, maar vooral ook uw reputatie te beschermen.

Trade Controls Compliance assisteert u bij het opzetten van uw beleid, ondersteund met een trainingsprogramma en op maat gemaakte assessments voor alle partijen, zowel intern als extern, in uw supply chain. Afhankelijk van uw behoefte kan deze (deels) gebaseerd zijn op EU-AEO, C-TPAT, TAPA, ISO 28001, op deze wijze maken we gebruik van de beste standaards in de markt, maar wel op zo’n wijze dat dit past bij uw supply chain. Wij bieden graag onze supply chain security oplossingen om uw supply chain veilig en in compliance  te houden.

Phone:
+31-(0)6-47037633

Email:
info@tradecontrolscompliance.com

Address:
Grondmolen 70
3352 CC
Papendrecht

KVK:
90285263

VAT:
NL004734079B30

BANK:
NL24KNAB0613863682

Website:
https://tradecontrolscompliance.com

Trade Controls Compliance Contact

Trade Controls Compliance Contactformulier

Your Sanctions & Export Controls Toolbox

Als u vragen heeft over onze dienstverlening of geïnteresseerd bent, kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier. Met ons Trade Controls Compliance contactformulier kunt u uw gegevens bij ons achterlaten, vervolgens zullen wij met u contact opnemen. Indien gewenst kunt u via formulier al meer details opgeven omtrent u vraagstuk op gebied van export control, supply chain security of trade compliance. 

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens conform de privacywetgeving en streven ernaar om binnen twee werkdagen op uw bericht te reageren. Bedankt voor uw interesse in ons Trade Controls Compliance. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen via onze Trade Controls Compliance LinkedIn page of direct met Robert van de Ruit.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Name