Trade Controls Compliance Services

Export Control Services

 

 

 

 

Trade Controls Compliance biedt onze Sanctie en Export Control Toolbox met diensten en oplossingen voor al uw trade compliance vraagstukken.

Voor al uw compliance advies vraagstukken en ongeacht type organisatie biedt Trade Controls Compliance diensten die passend zijn bij uw wensen. We zijn pragmatisch en geloven in maatwerk. Zodat u daadwerkelijk de ondersteuning krijgt waar u naar op zoek bent. Van opzetten van uw internal compliance program tot aan de invoering van alle benodigde werkprocessen op gebied van export control classificatie.

Wilt u meer informatie of hebt u een vraag, neem dan gerust contact met ons op. Samen met u vinden wij de set-up. Waarbij onze export control services ingezet worden op een pragmatische en werkende manier. Hiermee assisteren wij uw organisatie daadwerkelijk om in compliance te zijn.

Alle diensten zijn mogelijk van interim compliance management, export control officer, trade compliance manager tot compliance auditor en risk compliance manager. Onze trade compliance advies is gericht op alle facetten van trade compliance en bieden u de services waar u behoefte aan hebt.

exportcontrole services - interim management - trade compliance

Interim management - export control

Wij bieden interim-management in sancties en export control compliance, waarbij we tijdelijk expertise leveren om uw compliance-programma te beheren en te verbeteren. Dit doen we tijdens overgangsperiodes of in het geval dat u extra expertise of tools nodig hebt om te voldoen aan de voortdurend wijzigende exportcontrole regelgeving. Met onze interim-manager zul u uw risico's op dit gebied identificeren en beperken. Tevens zal de manager uw huidige internal compliance programma (ICP) handhaven en verder implementeren. Ons doel is om een oplossing te bieden wanneer en waarvoor u dit nodig acht, bijvoorbeeld tijdens een transitie, vervanging, uitbreiding of ter voorbereiding op het aannemen van een vaste medewerker. Wij verzorgen uiteraard ook de overdracht en bieden opleiding aan uw toekomstige professional (in-house training).

Trade compliance manager, export controls officer

Export Control Officer - Trade Compliance Manager

Wij bieden Export Control Officers en Trade Compliance managers ter ondersteuning van uw sanctie- en exportcontrole beleid. Waaronder wij verstaan het adviseren over uw beleid, het identificeren van risico's en het uitvoeren van een risicoanalyse. Wij helpen u verder door procedures te ontwikkelen en een op maat gemaakt internal compliance programma (ICP) op te stellen welke voldoet aan de overheidsvereisten. De Export Controls Officer ondersteunt u bij het bepalen van de juiste export controle classificatie van uw producten (ECCN, dual-use, militair), het beoordelen van de impact van sanctieprogramma's op uw bedrijfsvoering en het aanvragen van de benodigde vergunningen. Uiteraard wordt dit versterkt middels een op maat gemaakte trainingsprogramma binnen uw bedrijf. Voor alle onderdelen kunnen wij gebruik maken van de oplossingen vanuit onze toolbox. Indien gewenst kan de functie worden uitgebreid naar Trade Compliance management. Hierbij bieden wij ook ondersteuning op het gebied van douane, supply chain security en andere relevante juridische compliance onderwerpen.

Compliance Auditor - Risk Compliance Manager

Een compliance audit door zowel een externe als interne partij kan cruciaal zijn bij het beoordelen van de naleving van de wet- en regelgeving binnen uw bedrijf. Dit geldt onverminderd voor uw trade compliance programma. Door tekortkomingen aan te pakken, kunt u risico's verminderen en de effectiviteit van uw bedrijfsvoering verbeteren. Wij bieden compliance auditors op het gebied van sancties en exportcontrole die namens of met u een audit kunnen uitvoeren. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat uw bedrijf voldoet aan de geldende wet- en regelgeving en zorgen wij dat de inhoud en diepgang van de audit tot de essentie van uw implementatie komt. Wij bieden ook ondersteuning aan uw risk management programma’s, waarbij wij diverse tools beschikbaar hebben. We werken samen met u om ervoor te zorgen dat uw risicobeheersing met betrekking tot trade compliance op de juiste manier wordt geïntegreerd en geïmplementeerd in uw organisatie, inclusief ondersteuning voor resilience programma's en impactanalyses ter vermindering van toekomstige risico's (bijvoorbeeld met betrekking tot China).

Legal advice

Trade Controls Compliance verleent geen juridisch advies. Wij bieden uw onderneming de nodige tools om op legale wijze zaken te doen en om voorbereid te zijn op veranderende marktomstandigheden.Door voorbereid te zijn, kunt u  advies vraagstukken beperken.

Indien dit nodig is, beschikken wij over een netwerk van contacten waardoor wij de vraag in samenspraak met u bij het juiste kantoor kunnen neerleggen en zorg kunnen dragen dat u een duidelijk en voor u toepasbaar antwoord ontvangt. Ook dit is onderdeel van onze pragmatische aanpak.

Phone:
+31-(0)6-47037633

Email:
info@tradecontrolscompliance.com

Address:
Grondmolen 70
3352 CC
Papendrecht

KVK:
90285263

VAT:
NL004734079B30

BANK:
NL24KNAB0613863682

Website:
https://tradecontrolscompliance.com

Trade Controls Compliance Contact

Trade Controls Compliance Contactformulier

Your Sanctions & Export Controls Toolbox

Als u vragen heeft over onze dienstverlening of geïnteresseerd bent, kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier. Met ons Trade Controls Compliance contactformulier kunt u uw gegevens bij ons achterlaten, vervolgens zullen wij met u contact opnemen. Indien gewenst kunt u via formulier al meer details opgeven omtrent u vraagstuk op gebied van export control, supply chain security of trade compliance. 

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens conform de privacywetgeving en streven ernaar om binnen twee werkdagen op uw bericht te reageren. Bedankt voor uw interesse in ons Trade Controls Compliance. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen via onze Trade Controls Compliance LinkedIn page of direct met Robert van de Ruit.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Name