Belangrijke nieuwe BIS-regel heeft gevolgen voor Europese bedrijven!

Het Amerikaanse Bureau of Industry and Security (BIS) heeft een belangrijke nieuwe regel uitgevaardigd met aanzienlijke gevolgen voor Europese bedrijven.

Deze regel legt extra beperkingen op aan individuen die zijn geïdentificeerd onder veertien sanctieprogramma’s op de lijsten van Speciaal Aangewezen Nationale (SDN) lijsten. Het doel is om te voorkomen dat buitenlandse actoren toegang krijgen tot bepaalde items en financiering, waardoor de algehele effectiviteit wordt vergroot.

Voorheen beperkten de Export Administration Regulations (EAR) de export, herexport en in-country transfers met bepaalde individuen en entiteiten op de SDN-lijst. De nieuwe regel breidt deze beperkingen uit naar alle individuen en entiteiten die zijn geblokkeerd onder 14 sanctieprogramma’s van het Office of Foreign Assets Control (OFAC).

De veertien sanctieprogramma’s omvatten verschillende richtlijnen met betrekking tot Rusland, evenals programma’s die terrorisme, proliferatie van massavernietigingswapens en drugshandel aanpakken.

De regel consolideert ook bestaande SDN-gerelateerde EAR-beperkingen in één sectie van Deel 744, waardoor het gemakkelijker te begrijpen en te volgen is. Voor meer details, zie de BIS-publicatie: Export Administration Regulations

Hulp

Heeft u behoefte aan ondersteuning op het gebied van export, sanctiebeleid en zoekt u een compliance project manager of wilt u een compliance nulmeting laten uitvoeren, neem contact met ons op voor de toolbox aan ondersteuning Trade Controls Compliance u biedt.

Contactformulier

Your sanctions and export controls toolbox

Heb je vragen over onze diensten of ben je geïnteresseerd, neem dan contact met ons op via ons contactformulier. Met ons contactformulier voor Trade Controls Compliance kun je je gegevens bij ons achterlaten, waarna wij contact met je opnemen. Indien gewenst kunt u al meer details geven over uw probleem op het gebied van exportcontrole, beveiliging van de toeleveringsketen of naleving van handelsregels.

We behandelen je informatie zorgvuldig in overeenstemming met de privacywetgeving en streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren op je bericht.

Bedankt voor je interesse in Trade Controls Compliance.

Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen via onze Trade Controls Compliance LinkedIn pagina of rechtstreeks met Robert van de Ruit.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Name